Ecpat lider av dyskalkyli

Den kristna sekten Ecpat presenterade igår en ny rapport tillsammans med det kommersiella företaget Body Shop angående människohandel. De menar att 1.2 miljoner personer under 18 år säljs i världen årligen i syfte att antingen bli tvingade till prostitution eller tvingas till obetalt fabriksarbete. Fast mest tvingas de till prostitution förstås, för Ecpat skiter egentligen i 10-åringarna som står och syr fotbollar 14 timmar om dagen, de hatar sex, inte barnarbete. All sex som inte uppfyller deras bibliska krav, det vill säga vuxna gifta par (man och kvinna) som har sex i missionärsställningen med enda syfte att reproducera hatar dom.

Men med tanke på allt skitsnack Ecpat har haft för sig tidigare när det kommer till siffror ser jag ingen anledning tillatt bli oroad över dessa heller. Ta till exempel deras uttalande om hur ”barnporrindustrin” årligen omsätter 20 miljarder kronor, något som Robert träffsäkert dekrediterade som en uppenbar och överdrivet grov överdrift. I själva verket finns det ingen kommersiell barnporrindustri, om man inte räknar med polisens honeypots och  random barnmodellsidor, för ingen vill ju betala för något man lika gärna kan få gratis. Å andra sidan finns det inget som hindrar dom från att ta med 25-åringar som på eget bevåg flyttar för att jobba utomlands i sina estimeringar, för de har ju uppenbarligen ingen koll på ålder heller…

En grej som fick mig att skratta gott var när SvDs reporter frågade Ecpat Internationals chef Carmen Madrinan om det inte fanns en risk att Ecpats förtroende skulle skadas av ett samarbete med ett kommersiellt företag, en fråga som mycket väl hade varit relevant om det faktiskt varit så att de överhuvudtaget hade någon sorts förtroende eller pålitlighet.

Återkommer när jag läst rapporten, känner på mig att den innehåller en del intressant.

Annonser

0 Responses to “Ecpat lider av dyskalkyli”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: